Kem, oljor och miljöbränsle

Miljöbränsle

Kem, oljor och miljöbränsle

Maskinklippet erbjuder alkylatbensin som är upp till 99% renare än vanlig handelsbensin. Ett bränsle som ger kraftigt minskade hälsorisker, dina maskiner ryker mindre, går bättre och bränslet kan lagras i flera år utan att tappa i kvalitet.

Läs mer
Visar 18 produkter

Miljöbränsle

Sortering
Produktfiltrering
Visa fler

Vad är alkylatbensin?

Aspen alkylatbensin innehåller upp till 99% färre skadliga kolväten, jämfört med vanlig bensin. Snällare mot människa, maskin och miljö. Perfekt prestanda för allt från gräsklippare, trimmers, motorsågar och snöslungor till båtmotorer, motorcyklar, gokarts, mopeder och snöskotrar. Bränsle för folk som bryr sig helt enkelt.​ Benämningen kommer från ordet alkylering som är namnet på processen som används för att få fram råvaran.

Från gas till vätska

Alkyleringsprocessen sker på oljeraffinaderier genom att överskottsgasen från råoljedestillationen och från krackningsanläggningen slås samman och resultatet blir en alkylatvätska. Den vätskan är den renaste petroleumprodukt som går att få fram. Alkylatet blandas därefter med en del andra komponenter och vi har nu en färdig produkt, klar att användas i de flesta småmotorer.

Bättre för din hälsa, motorn och vår miljö

När du kör på Aspen alkylatbensin slipper du nästan helt farliga ämnen som bensen och aromater, ämnen som kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Motorn trivs också bättre, bl a hålls tändstift och förbränningsrum renare. Bensinen tål att lagras och även efter långa stilleståndsperioder startar din motor utan problem om tanken varit fylld med Aspen alkylatbensin. Miljömässigt är vinsterna många, bl a minskas bildningen av marknära ozon(=smog) med 40%.

Största nyttan

Små motorer är ofta okomplicerade och är tekniskt sett enkla motorer med dålig förbränning. Det innebär att mycket av bränslet går ut oförbränt. Det i sin tur har en negativ påverkan både på naturen och dig som användare.

Följande kan med fördel köras på Aspen alkylatbensin:

Gräsklippare, grästrimmers, snöslungor, jordfräsar, utombordare, motorsågar, röjsågar, häcksaxar, mopeder, elverk, motorcyklar.

Med eller utan olja

Det finns två huvudvarianter av vår bensin, Aspen 2 och Aspen 4.

Aspen 2 är färdigblandad bensin med 2% helsyntetisk tvåtaktsolja. Aspen 2 används till alla tvåtaktsmotorer utom till utombordare vilka behöver inblandning av en särskild utombordsolja. Aspen 4 är oblandad och används i fyrtaktsmotorer och till tvåtaktsmotorer med separatsmörjning.

Rätt bränsle och blandning till din maskin

Fällor att undvika vid trädfällning

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 1000kr
100% nöjd kund
Kunnig support
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt