Krattor & Räfsor

Krattor och räfsor av hög kvalitet. En bra kratta eller räfsa är A och O i trädgården och gör arbetet skonsammare för kroppen.

Borstar
Borstar
Fruktplockare
Fruktplockare
Ogräsredskap
Ogräsredskap
Planteringsredskap
Planteringsredskap
Skaft
Skaft
Snöröjningsredskap
Snöröjningsredskap

Visar 24

av 41 produkter
Dressraka

Dressraka

Få en jämn gräsmatta

1 200 kr
I lager
Sida 1 av 2
12
7 tips för att skapa en barnvänlig trädgård
Man vs Machine och Räfsa vs Lövblås
Trädgårdssysslor som är perfekta i augusti

Kratta eller räfsa?

Trärgårdskratta eller lövräfsa? Vi tycker att man ska ha båda delarna hemma eftersom deras användningsområde skiljer sig så mycket.
En räfsa har större och mer fjäderliknande huvud för att enkelt kunna räfsa ihop löv, gräs, grenklipp eller liknande utan att riva upp marken det ligger på och skada den.
Krattan är styvare och har ett huvud som lämpar sig för att kratta sådant som är lite tyngre och där man behöver mer kraft, tex på grusgången, markberedning eller för att jämna ut i rabatten.

Förr hade man kanske ett verktyg för varje användningsområde men numera har många tillverkare så kallade kombisystem där man helt enkelt använder samma skaft till flera verktyg och bara byter verktyget nedtill beroende på vad man behöver den för.
Kolla in märken som Wolf-Garten och Gardena där du kan variera verktygen i det oändliga fast utan att köpa flera skaft. Smidigt och enkelt och sparar plats i förrådet.