Trädgård

Kompostkvarnar

Trädgård

Med en kompostkvarn kan du minska trädgårdsavfallet betydligt. Allt från sly och grenar till buskar och blad går att mala ner i kvarnen som sen omvandlar allt till flis. En kompostkvarn är en fröjd för trädgårdens alla växter.

Läs mer
Visar 19 produkter

Kompostkvarnar

Sortering
Varumärke
Pris
Produktfiltrering
Drivkälla
Visa fler

Vad är en kompostkvarn?

En kompostkvarn är en maskin som maler ner trädgårdsavfall till mindre bitar. Från en öppning förs materialet automatiskt genom en turbin med antingen kniv eller valsare. Flertalet kvarnar är utrustade med en uppsamlare, som gör det enklare att samla in allt flis. Förutom att du slipper köra till återvinningsstationen med ditt trädgårdsavfall får du även en massa näring till din trädgård!

Välj rätt kompostkvarn

Det finns ett stort utbud av kvarnar och det gäller att välja rätt kvarn för dina ändamål. Först och främst måste du bestämma om du vill hacka grov flis, exempelvis till att täcka rabatter och buskar, eller om små spån är mer ditt behov. Hur stor din trädgård är, hur ofta du ska använda din kompostkvarn är också två viktiga frågor du bör ställa dig inför ditt kommande köp. Därefter kan ljudnivå, skärkapacitet och hastighet vara viktiga komponenter att fundera över.

Hackat eller malet

Kniv- eller valsarmaskin? Valet avgörs om du vill få fram grova spån för marktäckning eller fina spån till komposten. En knivmaskin skär grenavfallet finare, är snabbare och har hög ljudnivå. En valsarmaskin skär grövre spån, arbetar med lägre omrörningar och har mer behärskad ljudnivå.

El eller bensindriven

Valen är inte slut där. I dag finns det både el- och bensindrivna maskiner på marknaden. Kortfattat kan man säga att bensindrivna används med fördel där elanslutning inte finns inom räckhåll och kan för många vara det perfekta valet på fritidstomten eller i den stora trädgården. Annars är det behändigt med en eldriven kompostkvarn som du slipper tanka, och som kan kopplas till ett vanligt eluttag med en tioamperesäkring. Tänk dock på att en eldriven kompostkvarn kräver gummiklädd utomhussladd.

För trädgården

STIHL GHE 150

Elkvarn som är utrustad med ett multiknivsystem som både hackar och flisar. Klarar även av större grenar samt att finfördela plantrester. Ett bra val för din trädgårds olika behov!

MTD SL2800

Eldriven kvarn som lämpar sig perfekt till villaträdgården. Utrustad med en inbyggd uppsamlare på 45 liter och fixar grenar upp till 40mm.

 

För proffsen

STIHL GH 460 C

Multikompostkvarn som är ett perfekt val när du saknar strömkälla. Med en hög kapacitet passar denna maskin för professionella insatser så som trädgårdsmästeri, plantskolor eller fruktodlingar.

 

 

Visste du att…

…du helst inte ska ha andra elektriska apparater anslutet till samma 10-13-amperegrupp som kompostkvarnen? Den kräver sin energi när den är igång.

Hur tar man hand om trädgårdsavfall

Så lyckas du med komposten

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 1000kr
100% nöjd kund
Kunnig support
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt