Start / Trädgård / Kompostkvarnar

Kompostkvarnar

Kompostkvarnar i olika storlekar både med kniv och vals

Visar 24

av 26 produkter
Fraktfritt
Stihl GHE 140.0 L Kompostkvarn

Stihl GHE 140.0 L Kompostkvarn

Tar grenar upp till 40 mm

4 990 kr
I lager
Stihl Knivsats GHE150 Kompostkvarn
549 kr
+Paketartikel
Gå till
Sida 1 av 2
12
Josefines fem bästa trädgårdstips
Så lyckas du med komposten
Hur tar man hand om trädgårdsavfall

Vad är en kompostkvarn?

En kompostkvarn är en maskin som maler ner trädgårdsavfall till mindre bitar. Från en öppning förs materialet automatiskt genom en turbin med antingen kniv eller valsare. Flertalet kvarnar är utrustade med en uppsamlare, som gör det enklare att samla in allt flis. Förutom att du slipper köra till återvinningsstationen med ditt trädgårdsavfall får du även en massa näring till din trädgård!

Välj rätt kompostkvarn

Det finns ett stort utbud av kvarnar och det gäller att välja rätt kvarn för dina ändamål. Först och främst måste du bestämma om du vill hacka grov flis, exempelvis till att täcka rabatter och buskar, eller om små spån är mer ditt behov. Hur stor din trädgård är, hur ofta du ska använda din kompostkvarn är också två viktiga frågor du bör ställa dig inför ditt kommande köp. Därefter kan ljudnivå, skärkapacitet och hastighet vara viktiga komponenter att fundera över.

Hackat eller malet

Kniv- eller valsarmaskin? Valet avgörs om du vill få fram grova spån för marktäckning eller fina spån till komposten. En knivmaskin skär grenavfallet finare, är snabbare och har hög ljudnivå. En valsarmaskin skär grövre spån, arbetar med lägre omrörningar och har mer behärskad ljudnivå.

El- eller bensindriven

Valen är inte slut där. I dag finns det både el- och bensindrivna maskiner på marknaden. Kortfattat kan man säga att bensindrivna används med fördel där elanslutning inte finns inom räckhåll och kan för många vara det perfekta valet på fritidstomten eller i den stora trädgården. Annars är det behändigt med en eldriven kompostkvarn som du slipper tanka, och som kan kopplas till ett vanligt eluttag med en tioamperesäkring. Tänk dock på att en eldriven kompostkvarn kräver gummiklädd utomhussladd.

För trädgården

STIHL GHE 150
Elkvarn som är utrustad med ett multiknivsystem som både hackar och flisar. Klarar även av större grenar samt att finfördela plantrester. Ett bra val för din trädgårds olika behov!

MTD SL2800
Eldriven kvarn som lämpar sig perfekt till villaträdgården. Utrustad med en inbyggd uppsamlare på 45 liter och fixar grenar upp till 40mm.

För proffsen
STIHL GH 460 C
Multikompostkvarn som är ett perfekt val när du saknar strömkälla. Med en hög kapacitet passar denna maskin för professionella insatser så som trädgårdsmästeri, plantskolor eller fruktodlingar.

Visste du att…

…du helst inte ska ha andra elektriska apparater anslutet till samma 10-13-amperegrupp som kompostkvarnen? Den kräver sin energi när den är igång.