Start / Trädgård / Gräsklippare & Tillbehör / Gräsklippare

Gräsklippare

Ett stort sortiment gräsklippare med allt från dom minsta icke självgående mulching gräsklipparna till kraftfulla självgående gräsklippare med både uppsamlare, mulcher och sidoutkast.

Klippo Gräsklippare
Klippo Gräsklippare
177 produkter
758759
21 cm21 cm
0 kW1 kW
5 kg5 kg
Klippo
-1%
Klippo Excellent H Gräsklippare

Klippo Excellent H Gräsklippare

Med Honda-motor

6 895 kr6 990 kr
I lager
Sida 1 av 8
12345678
Rädda gräsmattan under torkan
Klippo – en svensk klassiker
Så fixar du den perfekta gräsmattan

Vilken Gräsklippare Passar Min Gräsmatta Bäst?

Om du regelbundet klipper din gräsmatta mår gräset bra. Detta för att dom mindre strån du klipper av förmultnar snabbt och blir näring och och då blir gräsmattan blir tät och stark. Klipper du inte så ofta så ökar behovet av att kunna använda uppsamlare för att få ett snyggt klippresultat. Det viktigaste för gräsmattan är att kniven på din klippare är vass. En vass kniv skär av grässtrået och en slö kniv slår av grässtråna. För att se till att kniven alltid är vass så kan du slipa kniven själv eller söka dig till en verkstad och få professionell hjälp med det. Vi har ett stort utbud av både knivar och alla andra tillbehör till dom flesta på marknaden förekommande märkena.

Bra att veta om gräsklippare

Det finns flera olika typer av gräsklippare, från handgräsklippare, eldrivna gräsklippare, batteridrivna gräsklippare och motordrivna gräsklippare. Hur ska man veta om man vill ha en eldriven eller bensindriven apparat? Har du en större gräsmatta kan en manuellt driven klippare vara lite tidsödande, och en bensindriven är att föredra, har sluttning så underlättar det att välja en motorgräsklippare med drivning. Väljer du en ren mulchingklippare så är både klippkåpa och kniv optimerade för den typen av klippning som slår sönder gräset fint och man slipper strängarna av klippt gräs på gräsmattan. Väljer du en gräsklippare med sidoutkast eller uppsamlare så är kniven utformad att med hög hastighet slänga ut gräset på sidan eller i uppsamlaren.